1. Ana Sayfa

  2. Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/hukukde2/notalbunu.com/wp-content/themes/geoit/frameworks/template-parts/extras/breadcrumb.php on line 40

    Notice: Trying to get property 'term_id' of non-object in /home/hukukde2/notalbunu.com/wp-content/themes/geoit/frameworks/template-parts/extras/breadcrumb.php on line 40

    Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/hukukde2/notalbunu.com/wp-includes/formatting.php on line 4477

    Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/hukukde2/notalbunu.com/wp-content/themes/geoit/frameworks/template-parts/extras/breadcrumb.php on line 42

    Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /home/hukukde2/notalbunu.com/wp-content/themes/geoit/frameworks/template-parts/extras/breadcrumb.php on line 42

Sosyal Güvenlik Hukuku / Online Test-3 (FİNAL)


0

Vazife malullüğü aylığı bağlanmasında prim ödeme gün sayısı kaç gün olarak esas alınır?

Correct! Wrong!

Aşağıdaki durumların hangisinde, kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için prim ödemesi gerekir?

Correct! Wrong!

Genel sağlık sigortasından yararlanabilmek bakımından prim ödeme yükümlülüğü aranmayan kişiler ve durumlar şu şekilde sıralanabilir (m.67/1): 18 yaşını doldurmamış olan kişiler, Tıbben başkasının bakımına muhtaç olan kişiler, Trafik kazası hâlleri, Acil hâller, İş kazası ile meslek hastalığı hâlleri, Bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar, Koruyucu sağlık hizmetleri, Madde bağımlılığını önlemeye yönelik hizmetler, Analık sebebiyle yapılan sağlık hizmetleri, Tabii afetler, Grev ve lokavt durumları.

5510 sayılı Kanunun 4.maddesinin(a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az yüzde kaçının kaybedilmesi durumunda sigortalı malul sayılır?

Correct! Wrong!

Kamu idareleri ile döner sermayeli kuruluşlar ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamındaki kuruluşlar, kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar, ihale yolu ile yaptırdıkları her türlü işleri üstlenenleri ve bunların adreslerini kaç gün içinde kuruma bildirmek durumundadır?

Correct! Wrong!

Kamu idareleri ile döner sermayeli kuruluşlar ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamındaki kuruluşlar, kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar; ihale yolu ile yaptırdıkları her türlü işleri üstlenenleri ve bunların adreslerini 15 gün içinde Kuruma bildirmekle yükümlüdür.

Aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortasının özelliklerinden biri değildir?

Correct! Wrong!

Genel sağlık sigortası, bağımlı yahut da bağımsız çalışsın ya da hiç çalışmasın ülkede yaşayan herkesi vatandaş olup olmadığına bakılmaksızın kapsayan zorunlu bir sigorta dalıdır.

Aşağıdakilerden hangisi nedeniyle aylıksız izne ayrılanların genel sağlık sigortası priminin ödenmesinde, bir yıllık süre sınırı uygulanmaz? (m.45/4).

Correct! Wrong!

Askerlik nedeniyle aylıksız izne ayrılanların genel sağlık sigortası priminin ödenmesinde, bir yıllık süre sınırı uygulanmaz (m.45/4).

Kendi adına bir başkasının sağlık hizmetini alan kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun hükümleri yanında kanuni faiz ile birlikte kurumun uğradığı zararın ne kadarı geri tahsil edilir?

Correct! Wrong!

Kendi adına bir başkasının sağlık hizmeti alan kişilerin var olması halinde kurumun uğradığı zararın iki katı kanuni faiziyle birlikte müştereken ve müteselsilen tahsil edilir ve ilgililer hakkında 26/09/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri uygulanır.

Genel sağlık sigortası sosyal güvenlik sistemimize kaç yılında girmiştir?

Correct! Wrong!

Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanuna göre ölüm sigortasından sağlanan yardımlardan biri değildir?

Correct! Wrong!

Sürekli işgöremezlik geliri, 5510 sayılı Kanuna göre ölüm sigortasından sağlanan yardımlardan biri değildir

Kısa vadeli sigorta kollarından ve ölüm sigortasından kazanılan diğer haklar ise hakkın doğduğu tarihten itibaren kaç yıl içinde istenmezse düşer?

Correct! Wrong!

Sosyal Güvenlik Hukuku / Online Test-3 (FİNAL)
gayret etmelisin...
başarılı olma hissine çok yakınsın
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.


Notice: Undefined variable: category_ids in /home/hukukde2/notalbunu.com/wp-content/themes/geoit/frameworks/template-parts/extras/related-posts.php on line 68

Yazar Hakkında

Yorum Yap